En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 2633

En directe

La brújula

20:00 23:30


El Consell General faculta el Govern a prorrogar les restriccions sanitàries durant un mes

Per: el 11 de juny de 2021

Andorra la Vella.-

Els grups parlamentaris de la majoria (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos), així com els grups de Terceravia i Socialdemòcrata, han votat aquest dijous favorablement a facultar el Govern perquè segueixi establint restriccions i mesures excepcionals per fer front a la pandèmia i controlar l’expansió del virus.

Tal com estableix la llei aprovada el 23 de desembre del 2020 de modificació de les lleis de Seguretat pública i de Sanitat, la potestat del Govern en la gestió de les accions contra la Covid-19, com pot ser l’ús obligatori de la mascareta, el control de les manifestacions o les limitacions d’aforament en locals tancats, ha de ser validada pel Consell General. En aquest cas, tots els grups parlamentaris han acceptat una nova pròrroga (la tercera), per un mes de durada.

El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, ha defensat en nom de la coalició que aquesta pròrroga permetrà seguir protegint la salut i seguretat de la població. L’evolució del nombre de casos actius i del nombre d’hospitalitzacions demostra que aquestes han estat efectives i proporcionades. A la vegada, Enseñat ha volgut ressaltar “l’esforç i la disciplina dels nostres conciutadans” per seguir totes les directrius establertes, i que permetran “arribar a la nova normalitat”.

Font: ANA