En directe

Radioestadio

18:00 24:00


oients aquí avui: 1089

En directe

Radioestadio

18:00 24:00


La situació de l’educació a l’Àfrica porta desenes d’espectadors als Cinemes Illa Carlemany

Per: el 14 de juliol de 2021

Gran afluència d’espectadors aquest dimarts al vespre en la projecció als Cinemes Illa Carlemany del documental Una luz en la oscuridad, una producció de Góndola Films dirigida per Josep Maria Borrell i protagonitzada per la seva filla Marta.

L’audiovisual posa el focus en la situació de l’educació als països en vies de desenvolupament i ha agafat de referència Moçambic i altres països de l’Àfrica perquè segons ha explicat el seu director als micròfons de Cadena Pirenaica – Ràdio Valira, les ràtios de descolarització que hi ha segueixen sent “brutals”. De fet, ha detallat que “s’ha aconseguit que els nens vagin a l’escola però no que aprenguin” i ha indicat que “això sorprèn al 2021 amb la quantitat d’ajudes que es donen”.

Precisament en el documental expliquen com s’ha arribat a aquesta situació i ho fan a través de la veu de la Marta, que s’ha assegut als pupitres de les escoles per intentar entendre aquesta realitat. Ara bé, ella mateixa ha explicat en una conversa amb nosaltres que NO ha estat pas una tasca fàcil, ja que va anar-hi pensant que el professor tindria ganes de connectar amb els alumnes i va trobar-se tot el contrari, un fet que va generar-li “frustració” i va costar-li d’entendre.

De fet, ha admès que descobrir aquesta realitat l’ha canviada i que per això ha decidit enfocar la seva carrera professional cap al món de les relacions internacionals. Tot plegat amb la idea de poder transmetre el que ella entén com a educació. “Ho és tot i sense ella no hi ha possibilitat d’avanç ni millora en cap tema”, ha declarat Borrell tot defensant que “cal protegir-la i millorar-la perquè és la solució a tots els problemes que tenim avui dia”.

El documental ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Privada Ibo-Àfrica i la Fundació MoraBanc i ha rebut una subvenció del Govern d’Andorra.