En directe

Radioestadio

16:00 18:00


oients aquí avui: 2951

En directe

Radioestadio

16:00 18:00


Sortida a les saleres de l’Estanyó per descobrir l’activitat ramadera d’Ordino

Per: el 20 de juliol de 2021

Ordino.-

Destinat al públic familiar, el comú d’Ordino programa aquest estiu cinc sortides amb una guia de muntanya fins a les saleres de l’Estanyó, al Parc natural de la vall de Sorteny.

La primera excursió es durà a terme aquest dijous, 22 de juliol, i les següents tindran lloc els dies 5, 12 i 26 d’agost i el 2 de setembre. Es tracta d’una caminada de dificultat moderada que comença a la caseta d’informació del parc, la canya de la Rabassa, i té una durada estimada de quatre hores i mitja per anar i tornar.

L’objectiu és que el visitant conegui i es familiaritzi amb les tasques dels ramaders, com portar el bestiar fins a les saleres per suplir la manca d’aquest mineral a la muntanya. La tradició a Ordino és portar les vaques joves i els cavalls fins a l’estany de l’Estanyó creuant la vall de Sorteny. La distància exacta és de 9,66 quilòmetres amb un desnivell positiu de 588 metres.

La primera sortida es va fer l’any passat amb èxit i els participants van estar acompanyats pels ramaders de la parròquia. Al refugi borda de Sorteny, a més, s’ofereix l’opció de quedar-se a dinar i una degustació de productes locals amb un menú fet per a l’ocasió. Els interessats en fer la sortida han de fer una reserva prèvia a l’Oficina de Turisme per telèfon o bé a través del correu ot@ordino.ad.

Font: ANA