En directe

Radioestadio noche

04:00 06:00


oients aquí avui: 91

En directe

Radioestadio noche

04:00 06:00


Salut diagnostica 44 nous positius per Covid i aprova mesures de control per a les visites als centres sociosanitaris

Per: el 28 de juliol de 2021

Andorra la Vella.-

El Govern ha reportat aquest dimecres 44 nous positius per Covid, en relació a dimarts. Andorra registra 14.630 persones infectades des de l’inici de la pandèmia provocada pel Sars-Cov-2.

Actualment, el país té 353 casos actius, dels quals n’hi ha sis que estan ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, quatre d’ells a planta i dos a la Unitat de Cures Intensives, requerits de ventilació mecànica. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat, en roda de premsa, que el 82% dels casos reportats durant aquesta darrera setmana es corresponien a persones que no han estat vacunades. En relació a la població vacunable vacunada, que és aquella major de 16 anys, Andorra compta amb unes 50.000 persones (un 75%) que s’han administrat una primera dosi i gairebé 35.000 (un 55%) que ha rebut la pauta de vacunació complerta.

Les gràfiques exposades pel dirigent durant la seva intervenció reflecteixen com la corba d’incidència del coronavirus en la població s’està aplanant en els grups d’edat d’entre els 15 i 29 anys, però, en canvi, comença a repuntar en la resta de grups de major edat. “Això ens preocupa perquè l’edat mitjana dels casos positius, que ara està a voltant dels 35 anys, comença a créixer i afecta, sobretot, a persones no vacunades, que podrien acabar incrementant la pressió sanitària”, ha dit Benazet.

Degut a aquest “discret” augment de la mitjana d’edat de les persones infectades, i per “prevenció”, el Govern ha pres la decisió aquest dimecres d’obligar a efectuar-se un test ràpid d’antígens a les persones, estiguin o no vacunades, que vulguin visitar familiars als centres sociosanitaris. No hi haurà limitació de visites però sí l’obligació de fer-se aquesta prova abans d’entrar en aquest tipus de residències.

Font: ANA