En directe

Radioestadio noche

04:00 06:00


oients aquí avui: 91

En directe

Radioestadio noche

04:00 06:00


El Govern impulsa una campanya de comunicació per sensibilitzar sobre la tinença d’animals de companyia

Per: el 29 de juliol de 2021

Andorra la Vella.-

El Govern ha aprovat la licitació d’una nova campanya de sensibilització de la ciutadania en relació a la tinença responsable d’animals de companyia.

La proposta d’impulsar una campanya és fruit del treball desenvolupat en col·laboració amb les associacions protectores d’animals. L’objectiu és impulsar una campanya de comunicació d’àmbit nacional per poder conscienciar a la ciutadania de les obligacions que comporta tenir una animal de companyia. Així, es vol enfocar la campanya a dos segments concrets de la població: els que es plantegen l’adquisició d’un animal de companyia i els que ja en tenen un.

En el primer dels casos es vol conscienciar sobre tots els paràmetres que cal tenir en compte per garantir el benestar de l’animal. Així caldrà incidir en l’entorn familiar, l’estatus econòmic, el tipus d’habitatge que es disposa i el tipus d’animal que es vol adquirir o adoptar. En el segon cas, es potenciarà una major convivència entre la ciutadania, recordant les normes bàsiques que cal seguir quan es té un animal de companyia.

La campanya permet complir amb els objectius establerts en la Llei de tinença i de protecció dels animals que té per objecte establir les normes per a la protecció dels animals, la tinença, el tracte, el maneig, el comerç i l’aprofitament dels animals domèstics i dels animals salvatges, tant si són de fauna autòctona, com de fauna no autòctona. El concurs públic és de caràcter nacional, amb procediment obert i modalitat ordinària i les empreses interessades tenen temps fins al proper 10 de setembre per presentar l’oferta.

Ajuts pel foment de productes sota el segell de card d’Andorra

D’altra banda, l’executiu ha aprovat els ajuts corresponents al segon trimestre de l’exercici 2021, en concepte de foment de la producció de productes agraris de qualitat que es comercialitzen sota el segell de carn de qualitat controlada d’Andorra. La subvenció ha estat per a Ramaders d’Andorra per una quantitat total de 62.160 euros corresponent al període comprés entre l’1 d’abril i el 30 de juny.

Ramaders d’Andorra és l’única societat autoritzada pel departament d’Agricultura a utilitzar el segell oficial de control i garantia ‘Carn de Qualitat controlada d’Andorra’ per la comercialització de les carns i productes que s’obtenen dels animals de renda per mitjà de procediments productius degudament regulats i controlats. Amb aquesta subvenció es continua donant suport a la producció i carn de qualitat del país.

Font: ANA