En directe


oients aquí avui: 80

En directe


Alcón i Ribera participen al campionat sub-18 d’Espanya d’escacs

Per: el 31 de juliol de 2021

Salobreña.-

El campionat sub-18 d’Espanya d’Escacs que s’ha celebrat avui dissabte a Salobreña (Granada) ha comptat amb la presència de dos jugadors andorrans.

Concretament fins a la localitat costanera del sud del país veí s’hi han desplaçat Josep Maria Ribera i Àlex Alcón. En el cas de Ribera, que partia a l’inici de la cita amb el rànquing 32, ha aconseguit finalitzar en la 31a posició del torneig, sumant 5,5 punts dels 9 que hi havia en joc. Entre les seves partides han destacat la victòria contra el català Jordi Amengual (2192 FIDE), així com les taules amb el Mestre FIDE madrileny Gabriel Quispe (2392 FIDE) i el canari Ismael Amador (2222).

Per la seva part, Alcón ha completat el campionat en 129a posició amb 4 dels 9 punts en joc, quedant força lluny del rànquing amb que s’havia presentat a la cita, doncs Alcón atresorava el 49. El jove escaquista ha tingut una mala arrencada en les primeres partides, no obstant això, un triomf i dues taules en les darreres li han permès remuntar posicions.

El títol de campiona del campionat ha recaigut en la Mestra FIDE aragonesa María Eizaguerri que ha sumat 7,5 punts, seguida pel català Guerau Masagué i el navarrès Juan Labiano, ambdós amb 7,5 punts, però que han tingut pitjor desempat que Eizaguerri.

Font: ANA