En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


oients aquí avui: 5084

En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


Andorra s’adhereix a la Coalició de ministres de finances per a l’acció climàtica

Per: el 9 de setembre de 2021

Andorra la Vella.-

El Govern ha aprovat l’adhesió d’Andorra a la Coalició de ministres de finances per a l’acció climàtica.

Aquesta coalició és un grup a escala ministerial que dona suport a l’ús de la política fiscal, l’administració de les finances públiques i la mobilització del finançament climàtic per promoure accions nacionals i globals per lluitar contra el canvi climàtic i assegurar una transició justa cap a un desenvolupament sostenible.

La coalició compta amb la participació de 60 països com ara França, Espanya, el Japó, Canadà, Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Luxemburg o Mònaco. Els eixos de treball del grup es basen en els sis principis de Hèlsinki, d’acord amb els quals s’elaboren comunicats, declaracions i recomanacions que no tenen caràcter vinculant per als seus membres, si bé els governs que s’hi adhereixen han de compartir i defensar.

En el cas del Govern, es destaca que els objectius de l’executiu estan plenament alineats amb els de la coalició. Els principis de Hèlsinki, entre d’altres, posen en relleu la importància d’alinear les polítiques amb l’Acord de París; compartir experiències i coneixements sobre l’acció climàtica; treballar cap a mesures que tinguin com a resultat un preu efectiu del carboni; o tenir en compte el canvi climàtic en la política macroeconòmica.

Font: ANA