En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1155

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Pas endavant per a la construcció de l’edifici d’habitatges a preu assequible d’Andorra la Vella

Per: el 15 de setembre de 2021

Andorra la Vella.-

El Govern ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació del concurs per a la selecció d’un professional de l’arquitectura que s’encarregui de la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció del futur edifici d’habitatges de promoció pública a preu assequible, que s’ubicarà a Andorra la Vella.

En concret, els treballs s’han adjudicat als arquitectes Pau Iglesias Rodríguez i Jacint Gil Rodríguez mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

L’executiu té previst aixecar aquest edifici de 44 habitatges en un terreny cedit pel comú de la capital, ubicat en una parcel·la d’uns 2.822 metres quadrats entre el carrer Terra Vella i el passatge Borda Nova. El 12 de març del 2020 es va fer l’anunci d’aquesta construcció, justament abans de l’inici de la pandèmia, en un acte públic en què el comú d’Andorra la Vella va cedir gratuïtament el terreny mencionat.

Amb l’adjudicació del concurs es fa un pas endavant en la construcció d’un edifici que s’alinea en les polítiques que el Govern desenvolupa des de l’inici de la legislatura per fomentar l’accés i el manteniment de l’habitatge de lloguer.

Xarxa perimetral a l’helisuperfície de l’hospital

D’altra banda, l’executiu també ha donat el vistiplau a l’adjudicació dels treballs de subministrament i col·locació d’una xarxa perimetral a l’helisuperfície de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a l’empresa Construccions Entrimo per un import de 142.295,13 euros.

Els treballs consisteixen en la instal·lació d’una xarxa perimetral de seguretat, una estructura que envolta l’àrea física de l’heliport, per afegir un grau de seguretat física i evitar caigudes. El termini d’execució d’aquests treballs, adjudicats mitjançant concurs nacional, és de sis setmanes a partir de la corresponent publicació al BOPA.

Millores hidràuliques al riu Blanc i al riu Estret d’Encamp

Finalment, Govern ha acordat la proposta del ministeri de Territori referent a la licitació del projecte de millores hidràuliques al riu Blanc i el riu Estret d’Encamp.

El projecte preveu actuacions menors en els trams del camí, intentant recollir el màxim d’aigua possible, sense actuacions que desvirtuïn l’entorn de muntanya. Així, es duran a terme millores sobre alguns murs de pedra existents, amb acabats visuals de pedra seca. També s’han previst actuacions al mateix caminet, a fi d’intentar recollir les aigües més habituals que discorren pels camins.

Les actuacions més importants es fan en la zona més propera a la CG2, on s’han disposat un seguit de reixes i dos dipòsits dessorradors (una abans i l’altre després de les reixes).

El concurs públic és nacional, amb procediment obert i modalitat ordinària. Les empreses interessades tenen temps fins al proper 26 d’octubre per presentar oferta. El plec de bases es pot descarregar de manera gratuïta a la pàgina web www.tramits.ad o www.e-tramits.ad, o recollir al Servei de Tràmits.

Font: ANA