En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


oients aquí avui: 2613

En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


Andorra la Vella se suma a la celebració del festival de fado

Per: el 16 de setembre de 2021

Andorra la Vella.-

Andorra la Vella s’inclou entre la desena de ciutats d’arreu del món que acullen el festival de fado. Ho fa amb tres propostes que tindran lloc el dia 1 d’octubre i en què destaca el concert de Fàbia Rebordao, una de les artistes que representa el nou fado.

A més de l’actuació d’aquesta artista el públic podrà gaudir d’una projecció de la pel·lícula ‘Lisbon story / Viaje a Lisboa’ de Wim Wenders i la conferència ‘Lisboa cuna del fado’ a càrrec de Tiago da Silva, escriptor i director teatral. La projecció serà a la sala la Consòrcia del Centre de congressos d’Andorra la Vella a dos quarts de sis de la tarda; la conferència, al mateix escenari, a un quart de vuit del vespre i el concert, a l’auditori del Centre de congressos a dos quarts de nou de la nit.

El conseller de Cultura i Promoció Turística d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, ha explicat que la proposta de celebrar aquest festival a Andorra la Vella va sorgir durant la visita de la cònsol general de Portugal a Barcelona l’any passat. Ha afegit que s’ha programat pensant en tota la comunitat portuguesa que viu al país i també els turistes que el visiten. A més, també és una manera “d’estrènyer llaços” amb Portugal i ha recordat la gran aportació de totes les persones d’aquest país que han vingut a viure a Andorra.

Al seu torn, el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel da Silva, ha manifestat que el festival de fado està “molt consolidat” a Barcelona i Madrid i que aquest any s’arriba a l’onzena edició, amb Lisboa com a protagonista. Precisament, el festival que es duu a terme a Andorra està emmarcat dins el de Barcelona i té la vocació de continuïtat. “L’objectiu d’aquest festival és el de promoure el fado a l’exterior i divulgar la llengua i cultura portugueses i és, alhora, una oportunitat per projectar els nostres artistes al panorama internacional”, ha manifestat Da Silva, que ha recordat que actualment aquest festival es fa a setze ciutats d’Europa, Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia i “és un gran esdeveniment cultural”. Ara Andorra la Vella se suma a aquestes ciutats. Da Silva ha destacat també que es pugui viure el concert de Rebordao, que és “una de les veus predominants del fado actual” i l’ha reformat afegint-hi influències del ‘soul’, la bossa nova, la música capverdiana, el blues i el jazz. Té tres discos publicats, el darrer dels quals, ‘Eu Sou’, ha sortit al mercat aquest any.

Les entrades per al concert ja es troben a la venda a la web del comú i tindran un cost de 20 euros. Se’n vendran 400. Pel que fa a la projecció i la conferència, seran d’entrada lliure i les places estan limitades a una cinquantena de places. Aquest festival, han manifestat tant Da Silva com Canturri, ha de ser una primera acció per potenciar més la col·laboració per difondre la llengua i la cultura portugueses a Andorra. Així, el conseller de Cultura ha manifestat que malgrat que ja s’ha col·laborat en altres ocasions “la porta està oberta” a altres cooperacions.

Font: ANA