En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 2573

En directe

La brújula

20:00 23:30


Ubach participarà a la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides

Per: el 17 de setembre de 2021

Andorra la Vella.-

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es desplaçarà aquest diumenge a Nova York, als Estats Units d’Amèrica, per participar en la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, que tindrà lloc al llarg de la setmana vinent amb diferents actes i esdeveniments diplomàtics.

Quant al calendari previst, malgrat que l’obertura del debat general es durà a terme dimarts 21 de setembre, l’agenda de treball de la ministra començarà aquest dilluns. En paral·lel als actes que formen part de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Ubach mantindrà una sèrie de trobades bilaterals amb altres representants de diversos països, així com trobades multilaterals en el marc de l’Assemblea General.

La delegació andorrana que participa de manera presencial a l’Assemblea d’enguany és molt reduïda amb l’objectiu de desplaçar el mínim de persones per delegació i evitar el risc de transmissió del coronavirus SARS-CoV-2, tot seguint les recomanacions del país amfitrió i del comitè de Seguretat i Salut Ocupacional a la Seu de les Nacions Unides.

En aquest sentit, des del Govern recorden que l’any passat la 75a sessió es va dur a terme telemàticament a causa de la pandèmia de la Covid-19. Un fet que ha condicionat també la celebració de l’Assemblea d’aquest exercici, en el qual després de la represa de la sessió atípica del 2020, es mantenen presents les restriccions contra el virus. Així doncs, està previst que el cap de Govern, Xavier Espot, presenti el seu discurs davant de l’Assemblea de manera telemàtica el dissabte 25 de setembre al matí.

Font: ANA