En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


oients aquí avui: 5320

En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


Arrenca la campanya de conscienciació ‘Fes-t’ho mirar’ amb motiu del Dia mundial contra el càncer de mama

Per: el 18 d'octubre de 2021

Andorra la Vella.-

Aquest dimarts, Dia mundial contra el càncer de mama, comença la tercera campanya del ‘Fes-t’ho mirar’, organitzada per l’Associació andorrana contra el càncer (Assandca) amb el patrocini de Vall Banc i dirigida a la prevenció i detecció precoç d’aquest tipus de càncer.

A partir d’aquest dia i durant tota la setmana, RTVA emetrà un espot que, seguint la línia del que es va fer al març amb motiu del càncer de còlon i al juny amb el de pròstata, presenta una situació quotidiana en la qual s’evidencia la necessitat d’anar al ginecòleg en cas de símptomes compatibles amb la malaltia.

Aquesta acció, encaminada a la detecció precoç, es desenvolupa simultàniament a una altra de dirigida a la prevenció. La dietista i nutricionista Marta Pons ha elaborat un menú en què proposa un plat principal saludable per al dinar de deu dies. També esmenta idees per a tots els àpats del dia i suggeriments d’amanides antioxidants. Aquesta informació es pot trobar al web i a les xarxes d’Assandca i s’anirà compartint també cada dia fins al dilluns 25 al perfil social de Vall Banc.

A banda de proposar una dieta basada en aliments frescos i d’origen vegetal com la fruita i la verdura de temporada, els llegums, els cereals integrals, la fruita seca i l’oli d’oliva, els artífexs de la campanya demanen als internautes que comparteixin les seves pròpies receptes saludables.

“Volem fer partícip la gent. Volem que tothom que tingui un plat que sap que li fa bé ens enviï la recepta perquè altres puguin fer-la”, ha dit el president de l’Associació andorrana contra el càncer, Josep Saravia. “Poder tastar la més àmplia varietat de plats i gaudir cuinant i menjant és bàsic per no desanimar-se a l’hora de seguir una pauta nutricional encaminada a millorar els hàbits tant per la prevenció com per al tractament d’una malaltia”, ha explicat Pons.

D’altra banda, aquest dimarts es posa a la venda la polsera solidària. Es podran trobar durant tot el dia (de 9 a 19 hores) als estands d’Assandca situats davant de les seus de Vall Banc: a la plaça Rebés d’Andorra la Vella i a l’avinguda Carlemany d’Escaldes-Engordany. Allà els responsables de l’entitat explicaran també a les persones interessades els serveis que ofereix l’organització i la possibilitat de col·laborar-hi fent una aportació econòmica o com a voluntari.

La polsera es vendrà també en establiments col·laboradors. Enguany hi participen Gala Perfumeries, Júlia Perfumeria, Farmàcia Galeno, Farmàcia Margalef, Grans Magatzems Pyrénées, Perruqueria Estefi, Stillness Centre d’Estètica i Hard Rock Cafè Andorra. Durant aquests dies, a més, alguns d’aquests comerços i d’altres organitzen activitats o promocions destinades a recaptar fons o a ajudar d’altres maneres les persones afectades pel càncer de mama. Els que ja han confirmat la seva col·laboració són Farmàcia Margalef, Farmàcia Torrent, Stillness Centre d’Estètica, Hard Rock Cafè Andorra, Urban Gym by Anyós Park, Roca & Ribes, Assegur i Bàsquet Club MoraBanc Andorra.

El dimarts al vespre, les persones que caminin per la vall central d’Andorra tindran present que és el Dia mundial contra el càncer de mama gràcies a la il·luminació ornamental de color rosa —el color que identifica internacionalment la lluita contra el càncer de mama— que hi haurà a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, a la seu central de Vall Banc i en un edifici públic d’Escaldes-Engordany encara per definir.

Font: ANA