En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1122

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Assandca es reunirà amb el cap de Govern per abordar la instal·lació d’una unitat de radioteràpia

Per: el 19 d'octubre de 2021

Andorra la Vella.-

L’associació Contra el Càncer (Assandca) té previst reunir-se amb el cap de Govern, Xavier Espot, i amb la formació política de Demòcrates, per abordar la necessitat d’instal·lar d’una unitat de radioteràpia a Andorra.

Ho ha manifestat aquest dimarts el president de l’entitat, Josep Saravia, qui ha reiterat que el país requereix un dispositiu d’aquesta mena per “descongestionar” molts dels problemes personals que pateixen les persones amb càncer per l’obligatorietat d’haver de desplaçar-se a Barcelona per rebre el tractament. “Creiem que tenim suficient població afectada per tenir un centre de radioteràpia. És indispensable, la gent avui està baixant a Barcelona, està patint tres hores de viatge d’anada i de tornada per un tractament que només dura dos minuts i si contem la preparació deu”, ha asseverat.

En aquest sentit, ha recordat que la possibilitat de tenir aquesta instal·lació al Principat era “una gran promesa electoral”, per la qual l’anterior Govern va arribar a “assignar-li una ubicació, fer un concurs i fins i tot hi havia una partida pressupostària”. “Considerem que no només va ser una promesa electoral, era un moment que estaven convençuts de fer-ho i, per algun motiu, l’actual ministre de Salut no ho ha vist igual i no ho ha tirat endavant”, ha dit. Tot i que ha reconegut que la irrupció de la pandèmia del coronavirus “potser” ha influït, ha assenyalat que la negativa del ministre Joan Martínez Benazet és “unilateral” i no contempla ni endarrerir el projecte..

Font: ANA