menu Home
AndorraSocietat

‘Les Troianes’ d’Eurípides, la nova proposta de la Jocand per aquest any

Ràdio Valira | 21 de juliol de 2022

Andorra la Vella.- La Jocand ha presentat aquest dijous a les 8 integrants que formen part de la segona promoció de la companyia, integrada per set actrius i una escenògrafa. Aquesta promoció formarà part de la Jove Companyia durant dos anys. La padrina de la companyia serà Meritxell Duró, actriu andorrana de reconeguda experiència en els escenaris internacionals.

Abans de presentar-les, la direcció artística ha fet un balanç del treball fet durant aquests dos primers anys. La companyia, que ha produït dos espectacles, ‘La tercera onada’ i ‘Arrels d’arreu’, ha col·laborat al llarg d’aquests dos anys amb diferents entitats del país com l’ONCA, l’Arxiu Nacional, l’Escena Nacional o el Festival Ull Nu, i ha fet créixer diverses iniciatives com els actes de la celebració del dia Mundial del Teatre o el Combat de dramaturgs. A més, els joves de la primera promoció, arran de formar part de la Jocand, han gaudit de diferents oportunitats laborals per a treballar en el món de les arts escèniques.

Els dos muntatges s’han pogut veure en gira nacional per les parròquies i en el cas d”Arrels d’arreu’, aquest curs començarà amb la gira escolar. Pel que fa al nou espectacle de la companyia, l’obra escollida ha estat ‘Les Troianes’ d’Eurípides, sobre la qual Juanma Casero ha realitzat una versió, agafant el tema de les dones en els conflictes bèl·lics com a motor de l’espectacle.

La versió compta amb articles de testimonis femenins que han patit la guerra i amb fragments d’altres autors com Racine, Sartre o Ibsen, que ajuden a explicar la història de les dones en guerra i com elles són les grans damnificades i víctimes d’atroços crims de guerra. L’estrena tindrà lloc el 3 de setembre i se’n faran dues representacions més, els dies 4 i 10 de setembre.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play