menu Home
AndorraSocietat

Andorra busca sinergies amb el Consell d’Europa per incentivar la participació ciutadana

Ràdio Valira | 22 de juliol de 2022

Andorra la Vella.- Les ministres d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, han rebut aquest divendres al president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa, Gerhard Ermischer. La visita de l’alt càrrec del COE permet donar visibilitat a Andorra i també a la tasca que està duent a terme el país per a la promoció i impuls de la participació ciutadana, així com també permet acostar de primera mà als organismes internacionals la realitat i idiosincràsia del país, valoren des de l’executiu.

Durant la reunió les ministres han pogut explicar a Ermischer els diferents procediments i iniciatives que s’han desenvolupat els últims anys, també en l’àmbit legislatiu, per incentivar la participació ciutadana i el foment de bones pràctiques per interpel·lar el conjunt de la ciutadania i, en particular, els joves. Així, han destacat que la nova Llei de transparència, accés a la informació i govern obert permet una transformació profunda en l’organització de les administracions i la seva relació amb la ciutadania per fomentar el coneixement de l’activitat pública, la incentivació de la participació ciutadana i la millora de la qualitat de la informació pública i de la gestió administrativa.

A més, també han apropat al president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa les iniciatives que s’han impulsat des de la plataforma ciutadana VISC.ad per a la promoció de la participació, així com també la realitat del teixit associatiu i cultural andorrà.

Segons informen des del Govern, la voluntat de la trobada és que es puguin trobar sinergies amb la conferència per incentivar el diàleg entre institucions, nacionals i locals, i les associacions i fomentar així la participació de la ciutadania a nivell nacional i internacional. Per aquest mateix motiu, durant la seva estada a Andorra Ermischer també s’ha pogut reunir amb la síndica general, Roser Suñé, i amb les cònsols majors d’Andorra la Vella i la Massana, Conxita Marsol i Olga Molné, amb la voluntat que conegui els diferents nivells de participació ciutadana nacionals i locals i com aquests treballen directament amb les associacions.

Finalment, el president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa ha visitat aquest divendres a la tarda el Serenalla Market. L’esdeveniment és un exemple que permet conèixer de primera mà l’associacionisme del país i les activitats participatives.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play