menu Home
AndorraSocietat

Dos homes detinguts amb 1.750 paquets de tabac de contraban valorats en més de 6.000 euros

Ràdio Valira | 8 d'agost de 2022

Andorra la Vella.- La policia va detenir el dijous de la setmana passada a Escaldes-Engordany a dos homes no residents de 43 i 44 anys com a presumptes autors d’un delicte de contraban de tabac. Concretament, la detenció, que va ser efectiva gràcies a la cooperació dels agents de duana, es va efectuar a la zona comercial de la parròquia escaldenca, indret on es va localitzar el vehicle dels interessats amb 1.750 paquets de tabac en el seu interior valorats en 6.090 euros. Arran dels fets, ambdues persones van ser detingudes.

Aquesta és una de les 19 detencions que el Cos de Policia ha efectuat durant la darrera setmana (de l’1 al 7 d’agost). En concret, les detencions s’han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (1), contra el patrimoni (1), contra la seguretat del trànsit (7) i per altres delictes (10).

D’altra banda, un home resident de 34 anys també va ser detingut a la matinada d’aquest diumenge quan va ser enxampat conduint amb una taxa d’1,64 g/l. Segons es desprèn del balanç setmanal, els funcionaris policials van constatar com el vehicle del detingut estava efectuant un fregament lateral contra el talús de la muntanya i, en voler-lo controlar, l’interessat va fer cas omís a les indicacions dels agents, per la qual cosa es va iniciar una persecució que va requerir interceptar el conductor creuant-li el vehicle oficial davant seu. Davant dels fets, al detingut se li atribueix, a més, un delicte contra la funció pública.

També s’han produït diverses detencions relatives a presumptes delictes contra la funció pública. És el cas d’un home no resident de 30 anys que va ser detingut dimarts després de presentar-se a les oficines d’Immigració amb l’objectiu de regularitzar la seva situació al país però amb una ordre vigent d’expulsió administrativa del Principat. Un cas similar es va produir dijous quan una dona no resident de 37 anys intentava entrar a Andorra mitjançant un autobús de línia regular també amb una ordre vigent d’expulsió administrativa.

Malauradament, els delictes relatius a la violència de gènere també han fet acte de presència durant la darrera setmana. Tant és així que els agents van detenir dimecres a les dues de la matinada a Sant Julià de Lòria a un home resident de 36 anys com a presumpte autor dels delictes contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic, així com un delicte contra la llibertat i l’honor. Concretament, els agents van ser requerits per una desavinença en un domicili que va acabar derivant en una agressió del detingut envers la seva parella. En el moment de comunicar-li la detenció, l’interessat va reaccions de manera desproporcionada envers els funcionaris de la policia. A banda, també va ser necessària la detenció d’un jove resident de 26 anys després de maltractar la seva dona i amenaçar-la de mort en l’àmbit domèstic.

El mateix dia, però a les 16.15 hores, es va produir la detenció a Andorra la Vella d’un home resident de 39 anys com a presumpte autor d’un delicte de desobediència i resistència. Els agents van ser requerits en una estació de servei per una discussió verbal entre tres clients. Sobre el lloc dels fets, el detingut va mostrar als agents una actitud arrogant i va fer cas omís a les indicacions que aquests li donaven.

Finalment, en relació amb els delictes contra la salut pública, un home no resident de 40 anys va ser controlat la matinada de dissabte a la frontera del riu Runer quan intentava accedir al Principat amb un ram de cocaïna en el seu vehicle particular.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play